2022, TEKHNIKÓS PLANETARI

Un planetari és un instrument que projecta, sobre una cúpula semiesfèrica que serveix de pantalla, una imatge del cel estrellat. Els projectors que l'integren són mòbils i permeten reproduir els desplaçaments dels astres a diferents velocitats. El projector principal que dóna nom al conjunt, es complementa amb altres projectors de diapositives, vídeo i efectes especials fent possible la producció d'efectes espectaculars i de gran impacte estètic.

Aquests sistemes, juntament amb un sistema de so, un d'il·luminació i un d'automatització que permet controlar tot el conjunt, permeten diversificar les activitats i la programació, i entrar en camps ben diferents als de les ciències de l'espai ja que, en definitiva, es disposa d'una sala amb un potent equipament àudiovisual dedicat a l'ensenyament i a la divulgació científica, tècnica i cultural.

Abans de que acabi l'any, la fundació té previst signar un conveni amb l'Ajuntament de Verdú per a ubicar el planetari i iniciar l'activitat en el marc d'una proposta educativa, cultural i artística anomenada l'UNIVERS DE LA LLUM, que tractarà les radiacions electromagnètiques des de diferents vessants, amb programes interactius per a les escoles, programes generals, exposicions i activitats paral·leles.PROJECTOR CENTRAL I CONSOLA DE COMANDAMENT

DETALL DEL PROJECTOR D'ASTRES DEL SISTEMA SOLAR
ACTUALITAT / DOCUMENTS / LIDERATGE FEMENÍ / MÚSICA
INICI